Dün akşam Bodrum’da Mahmut Kaptan’ı açtık


Mahmut Kaptan’ı daha önce yazmıştım; http://bodrumluhayat.blogspot.com/2011/05/tipik-bodrum-meyhanesi-mahmut-kaptan.html . O yazıyı Kaptan’ını meyhaneyi yaz sezonunun gelmesi nedeniyle kapattığı 30 Nisan’dan iki gün sonra yazmışım. Ve “Gecenin sonunda sonbaharda buluşmak üzere sözleştik. Sağlıklı ve güzel bir yaz geçirmek üzere dedik...” diye bitirmişim. Aradan neredeyse 6 ay ile birlikte dileğimizdeki gibi sağlıklı ve güzel bir yaz geçti ve Mahmut Kaptan meyhanesini dün akşam açtı. “Çok şükür buluştuk”, “hayırlı kışlar olsun” gibi dilekler arasında Bodrum’un kış sezonu da resmen açılmış oldu.

Kaptan’ın yeri yazlıkçıların hiçbir zaman öğrenemeyeceği bir yer çünkü bu blogu izleyenler biliyor, Kaptan yazın teknede olduğundan dükkanı kapıyor. Yazın Bodrum dolunca ben Yalıkavak’a kaçmadan önce Kaptan da Gündoğan’a kaçıyor. Görevli olduğu tekne orada demirli. Dün akşamki sohbetten öğrendim ki bu yaz Bodrum’a hiç mi hiç inmemiş. Yazın Bodrum nasıldı diye bize sordu. Bu arada ben de toplasanız bu yaz Bodrum’daki evde beş gece kaldım.




Dün akşam müdavimler Mahmut Kaptan’da buluştuk. Biz her zamanki gibi barın sol köşesindeki yerimize geçtik. Kaptan’ın çok lezzetli yeşil zeytini ve sarı yeşil renkteki müthiş zeytinyağı ile başlayıp, peynir, ızgara börek, kalamar, hamsi tava ile birlikte sohbet koyulaştı, gelen giden, biri birşey çaldı, öbürü bir şarkı söyledi derken şişeler gitti geldi.

Evet artık kış sezonunu resmen açtık. Bundan sonra haftanın bir iki akşamı Mahmut Kaptan’a uğrayacağız. Ya orada kalacağız, ya bir yemekten dönerken, ya bir yemeğe giderken uğrayacağız. Hiç değilse yeşil zeytin, zeytinyağı ve peyniri ile iki kadeh atıp öyle devam edeceğiz. Kaptan’da yiyip içmek Bodrum’da yaz kış yaşamanın ayrıcalığı. Bayramda gelecek olanlar varsa şimdiden söyleyeyim, bir akşamınızı Mahmut Kaptan’a ayırın. Ya da ayırmayın, çünkü aklınızı iyice Bodrum’da bırakır öyle gidersiniz.


Gecenin sonunda saat biri geçe evlere dağıldık

Şimdi dileğimiz, yazın ayak sesleri duyulup da Kaptan dükkanı kapatana kadar iyi ve neşeli bir kış geçirelim. Aşağıdaki küçük videoda dün akşamdan bazı sahneleri görebilirsiniz.

Bu kış da Mahmut Kaptan’dan bazı resimleri buraya koycez, yediğimizi, içtiğimizi anlatcez gari...




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bodrum'da ne iş yaparım?

Bodrum'da nereye yerleşilir?

Bodrum'a tatil için geliyorsunuz. Peki nereye geliyorsunuz?